Bli med på fagdag og praktisk workshop i Bergen om synsvansker etter ervervet hjerneskade
Etter ervervet hjerneskade opplever mange synsvansker. Dette kan føre til utfordringer knyttet til daglige aktiviteter som å lese, handle, lage mat, ferdes trygt i trafikken, finne frem til nye steder eller bruke mobil og PC. Mange opplever også at det påvirker deres sosiale liv, fatigue og mye mer. For å identifisere synsvansker anbefales det at alle pasienter får kartlagt synsfunksjon etter hjerneskade.
Deltagelse på denne fagdagen vil gi deg kunnskap om ulike sider ved synskartlegging og rehabilitering av synsvansker. Programmet inkluderer mange praktiske øvelser og tips til hvordan man kan tilnærme seg synsvansker basert på forskning og klinisk erfaring.
Program (se detaljert program under)
Dag 1: Du får en innføring i nevroanatomi av syn, konsekvenser av synsvansker for hverdagsaktiviteter og mestring, en modell for en tverrfaglig tilnærming til synsvansker og klinisk praksis. En stor del av dagen vil gå til å lære seg å bruke KROSS – et systematisk screeningsverktøy for synskartlegging.
Dag 2: Du får en oversikt over synstrening, hva vi vet og hva vi ikke vet (forelesning på engelsk), forslag til ulike treningsøvelser, sammenheng mellom kognisjon og syn og praktisk utprøving av øvelser og erfaring fra synstrening og syns-forløp (vision care pathway i UK, forelesning på engelsk).
Praktiske opplysninger
Dato: 19. og 20.11.2024
Pris: 2000,- (dekker avgift for kursdeltagelse og lunsj, kaffe for begge dager).
90% refusjon ved avbestilling før 9.11.24. Deretter gis det ikke refusjon.
Link til påmelding og betalingsskjema: https://form.app.uib.no/synsvansker24
Arrangører: Eike Wehling (Universitet i Bergen, førsteamanuensis), Haris Grozdanic (Haukeland Universitetssykehus, ortoptist), Helle Falkenberg (professor, Universitet Sørøst-Norge), Torgeir Mathiesen (førsteamanuensis, Universitet Sørøst-Norge), Christine Hazelton (research fellow, NMAHP Research Unit in Glasgow Caledonian University)